image

ADAGA CAL-PLUS B

Kalsiyum Nitrat Çözeltisi, Yapraktan Uygulama İçin Cal Plus B.

TESCİL BELGESİ

CE BELGESİ

MSDS BELGESİ



EC FERTILIZER

KALSİYUM NİTRAT ÇÖZELTİSİ

Bileşiminde Kalsiyum ile Bor bulunur. Formülündeki Bor, hem Kalsiyumun taşınmasında yardımcı hem de bitkinin Bor ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. Ayrıca Kalsiyumu çözünür formda tutar ve alınımını arttırır. Kalsiyumun Bor ile kombine çalısması daha yüksek bir etki yapar. Kalsiyum, hücre bölünmesinin düzenlenmesi ve hücrelerin uzamasında etkili olarak bitkinin büyümesini sağlar. Hücre duvarını sağlamlaştırarak bitkinin hastalıklara, kuraklığa, dona ve stres koşullarına karşı dayanımını arttırır. Normal kök gelişimi ve çiçeklenme için gerekli olan bir besin maddesidir. Kaliteli raf ömrü, uzun bir ürün hasadı sağlar. Yeterince Kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek ve domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler Kalsiyum noksanlıgında görülür. ADAGA CAL-PLUS B, bitkinin hücre duvarına zarar vermeden kolayca alınabilen bir formülasyona sahiptir. Yüksek oranda ve tamamen çözünmüş Kalsiyumun yanı sıra bitki için çok önemli olan Bor elementini de içerir. Bitki tarafından hızlı ve kolayca alınır. Meyve ve bitki dokusunu güçlendirir. Bitki fiziksel işlemlere karşı dayanıklılık kazanır. Stres koşulları altında bitkide hormonal dengeyi sağlar. Bitkinin renklerini canlı tutar, meyveleri parlaklaştırır.

KULLANIM DOZU

  • Yapraktan Uygulama ile: 250-350 ml/100 L
  • Damla Sulamadan: 2-4 L / dekar

Garanti Edilen İçerik % W/W
Toplam Azot(N) 8
Nitrat Azotu 8
Suda Çözünür Kalsiyumoksit (Ca0) 15
Suda Çözünür Bor (B) 0,3

BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN cc/dekar
(100 litre su ile)
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca 300
Karpuz-Kavun-Kabak
Çilek
Bağ-Kivi Meyyve tutumunan sonra 300
Muz Hevenkte parmak irileşmeye başlaıdıktan sonra 300-350
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra 300
Elma-Armut-Ayva
Zeytin Meyve tutumundan sonra 300
Mısır - Ayçiçeği Biltki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibarem 300
Patates-ş.Pancarı-Havuç Yumrular erik iriliği aldıkran sonra 300
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme döneminde 300
Pamuk Taraklanma döneminde 300
Fasulye-Nohut-Mercimek Bakla verim aşamasında 300
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı Yaprak oluşumunu tamamladıktan sonra 300
Soğan-Sarımsak Baş irileşme döneminde 300
Yaprağı Yenen Sebzeler Gelişme dönemi boyunca 250-300
(Marul-Kıvırcık-Lahana v.b.)
Soğan-Sarımsak 300
Yeşil Alanlar - Süs Bitkileri 250-300
Not: Uygulama 10-15 gün ara ile tekrarlanabilir. En uygun zamanlama ve doz ayarını Ziraat Mühendisi Danışmanınız belirleyebilir. Kullanmadan önce çalkalayınız.
Hemen Ara