EC FERTILIZER
KALSİYUM NİTRAT ÇÖZELTİSİ
Bileşiminde Kalsiyum ile Bor bulunur. Formülündeki Bor, hem Kalsiyumun taşınmasında yardımcı hem de bitkinin Bor ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. Ayrıca Kalsiyumu çözünür formda tutar ve alınımını arttırır. Kalsiyumun Bor ile kombine çalısması daha yüksek bir etki yapar. Kalsiyum, hücre bölünmesinin düzenlenmesi ve hücrelerin uzamasında etkili olarak bitkinin büyümesini sağlar. Hücre duvarını sağlamlaştırarak bitkinin hastalıklara, kuraklığa, dona ve stres koşullarına karşı dayanımını arttırır. Normal kök gelişimi ve çiçeklenme için gerekli olan bir besin maddesidir. Kaliteli raf ömrü, uzun bir ürün hasadı sağlar. Yeterince Kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek ve domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler Kalsiyum noksanlıgında görülür. ADAGA CAL-PLUS B, bitkinin hücre duvarına zarar vermeden kolayca alınabilen bir formülasyona sahiptir. Yüksek oranda ve tamamen çözünmüş Kalsiyumun yanı sıra bitki için çok önemli olan Bor elementini de içerir. Bitki tarafından hızlı ve kolayca alınır. Meyve ve bitki dokusunu güçlendirir. Bitki fiziksel işlemlere karşı dayanıklılık kazanır. Stres koşulları altında bitkide hormonal dengeyi sağlar. Bitkinin renklerini canlı tutar, meyveleri parlaklaştırır.
KULLANIM DOZU
- Yapraktan Uygulama ile: 250-350 ml/100 L
- Damla Sulamadan: 2-4 L / dekar
Garanti Edilen İçerik | % W/W |
Toplam Azot(N) | 8 |
Nitrat Azotu | 8 |
Suda Çözünür Kalsiyumoksit (Ca0) | 15 |
Suda Çözünür Bor (B) | 0,3 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN cc/dekar (100 litre su ile) |
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyve tutumundan sonra gelişme dönemi boyunca | 300 |
Karpuz-Kavun-Kabak | ||
Çilek | ||
Bağ-Kivi | Meyyve tutumunan sonra | 300 |
Muz | Hevenkte parmak irileşmeye başlaıdıktan sonra | 300-350 |
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik | Meyveler fındık iriliğini aldıktan sonra | 300 |
Elma-Armut-Ayva | ||
Zeytin | Meyve tutumundan sonra | 300 |
Mısır - Ayçiçeği | Biltki boyunun 20-25 cm olduğu dönemden itibarem | 300 |
Patates-ş.Pancarı-Havuç | Yumrular erik iriliği aldıkran sonra | 300 |
Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme döneminde | 300 |
Pamuk | Taraklanma döneminde | 300 |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Bakla verim aşamasında | 300 |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | Yaprak oluşumunu tamamladıktan sonra | 300 |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminde | 300 |
Yaprağı Yenen Sebzeler | Gelişme dönemi boyunca | 250-300 |
(Marul-Kıvırcık-Lahana v.b.) | ||
Soğan-Sarımsak | 300 | |
Yeşil Alanlar - Süs Bitkileri | 250-300 | |
Not: Uygulama 10-15 gün ara ile tekrarlanabilir. En uygun zamanlama ve doz ayarını Ziraat Mühendisi Danışmanınız belirleyebilir. Kullanmadan önce çalkalayınız. |