POTASYUM ÇÖZELTİSİ
Meyve Büyütücü / Meyve Kızartıcı
- Meyvelerin ve tüm ürünlerin iri, dolgun, sert ve renginin mükemmel olmasını sağlar.
- Daldan düşen meyve sayısını en aza indirir.
- Meyvelerin raf ve depolama ömrünü uzatır.
- %100 alınabilir formdadır.
- Hızlı ve gözle görünür bir beslenme sağlar.
Potasyum ağırlıklı gübre çözeltisidir. Sebze ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumunu destekler. Meyve bağlama ve özellikle kalitesini arttırır. Olumsuz yetişme koşullarına, hastalıklara ve hububatlarda yatmaya karşı dayanıklılık sağlar. Generatif dönemde de yaprak faaliyetlerinin (özümleme) devamlılığını teşvik ederek ürünün iri, dolgun, sert ve renginin canlı olmasını sağlar. Daldan düşen meyve sayısını en aza indirir. Depolama ve raf ömrünü uzatır. Bitkilerde su dengesini sağlar, fotosentez ürünlerinin üretimini ve taşınmasını sağlar ve bazı enzim sistemlerini etkinleştirir ya da aktive eder. ADAGA POT -25 mikro elementlerden Demir ve Manganezin alınımını teşvik eder. Alınamama sorununu çözer. ADAGA POT -25 bitkide meydana gelen gelişmede durma, olgunlaşmanın gecikmesi, ve küçük meyve oluşumu gibi sorunları ortadan kaldırır. Uygulama sonrası kısa sürede sonuç verir, %100 alınabilirliği ile hızlı ve gözle görülür bir besleme sağlar.
Garanti Edilen İçerik | % W/W |
Suda Çözünür Potasyumoksit (K2O) | 25 |
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN cc/dekar (100 litre su ile) |
DAMLAMA SULAMADAN Litre/Dekar (1 ton su ile) |
Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar | Meyveler yeterli iriliğe ulaştıktan sonra | 200-250 | 1-3 |
Karpuz-Kavun-Kabak | |||
Çilek | 150-200 | 1-2 | |
Bağ-Kivi | Tatlı koruk döneminde | 200-250 | 1-3 |
Muz | Taraklarda irileşme olunca | 200-250 | 2-3 |
Narenciye | Meyveler irileşip, ben düştüğünde | 200-250 | 2-3 |
Kiraz-Vişne-Şeftali-Kayısı-Erik | 150-200 | 1-3 | |
Elma-Armut-Ayva | 200-250 | 1-3 | |
Zeytin | Çiçeklenmeden önce Çiçeklenmeden önce (Çekirdek sertleşmesinden sonra) (Karartmayı hızlandırmak için benek döneminden itibaren 2-3 uygulama) |
250-300 | 3-4 |
2. Uyqulama: Bitkiler 40-50 cm olunca | 200-250 | 1-3 | |
Mısır - Ayçiçeği | Danede süt doldurma döneminde | 200-250 | 1-2 |
Patates-ş.Pancarı-Havuç | Yumuş irileşme döneminde | 200-250 | 2-3 |
Buğday-Arpa-Çeltik | Başakta süt dolum döneminde | 200-250 | - |
Pamuk | Koza açma döneminde | 200-250 | 1-2 |
Fasulye-Nohut-Mercimek | Kapsül doldurma döneminde | 150-200 | 1-2 |
Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 150-200 | 1-3 |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminde | 150-200 | 1-2 |
Yaprağı Yenen Sebzeler | Yetişme dönem sonuna doğru | 100-150 | 1-2 |
(Marul-Kıvırcık-Lahana v.b.) | |||
Yeşil Alanlar - Süs Bitkileri | 150-200 | 1-3 | |
Not: Uygulama 10-15 gün ara ile tekrarlanabilir. En uygun zamanlama ve doz ayarını Ziraat Mühendisi Danışmanınız belirleyebilir. Kullanmadan önce çalkalayınız. |